CELAL ŞİRİN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (ekonometri ve planlama-istatistik disiplinleri) mezunudur (1982). Aynı üniversitenin İşletme Fakültesi Muhasebe Enstitüsünde Muhasebe Denetçiliği ve Uzmanlığı Sertifika Programını (1989-1990; bir Akademik yıl)tamamladı. Yine İşletme Fakültesinde finans konusunda yüksek lisans programında tez aşamasındadır.

1983-98 Yılları arasında çeşitli sektörlerde yer alan Türk ve yabancı ticaret, sanayi ve hizmet işletmelerinde Muhasebe ve Finansman yöneticiliği, iç denetçilik (genel kurul denetçiliği), özel amaçlı bağımsız denetimler ve genel müdürlük yaptı.

1998 Yılından beri kendi ofisinde SMMM olarak çalışmakta olup, 2002-2008 Yılları arasında aynı zamanda Yönetim Sistemleri denetim hizmetleri veren şirkette Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve İş Güvenliği yönetim sistemleri konusunda ortak ve baş denetçi olarak çalıştı.

2012 yılında İSMMMO Akademide yaklaşık 210 saatlik Mali İç Denetim Programı Eğitim Seminerlerine katılarak denetçilik konusundaki akademik eğitimini tamamlama ve özellikle risk tabanlı denetim yaklaşımında kendini güncelleme amacını gerçekleştirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun sınavlarına katılarak Bağımsız Denetçiliğe hak kazanmış olup, Kamu Gözetim Kuruluna sertifika başvurusunda bulunmuş ve sertifikasını beklemektedir.

Üyesi olduğu mesleki örgüt ve dernekler:
• İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti (1982)
• TMUD, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği (1985)
• İSMMMO, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (1994)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir